С каре от „Беласица“ и „Пирин“ /Рз/ аматьорският тим на България падна от Гърция в контрола

Националният отбор на България, съставен от футболисти без професионални договори, загуби с 1:3 от Гърция в София. Тимът, селектиран от наставника Румен Стоянов, се събира за осма поредна година, а мачът с елините бе част от международния турнир, организиран от ФИФПро /Световен съюз на футболистите/ и Асоциацията на българските футболисти.

След като гърците поведоха с 1:0, дойде най-големият пропуск на трикольорите. Негов автор бе нападателят на „Сливнишки герой“ Евгени Гроздин, който очи в очи не успя да преодолее вратаря на комшиите. При ответната атака резултатът бе удвоен в полза на гостите. Те стигнаха и до класически аванс преди в заключителните секунди стражът им да си вкара автогол за крайното 1:3. Защитникът на „Беласица“ Любомир Граминов игра през всичките 90 минути, клубният му съотборник Запро Динев се появи на терена през последните 10 минути.

„Пирин“ /Рз/ бе представен от Николай Хаджиниколов, който изведе нашите с капитанската лента, и левия бек Атанас Георгиев. Резонно гръбнакът на българския състав бе от футболисти на „Сл. герой“, чиято ДЮШ селекционерът Р. Стоянов оглавява. В другия двубой от турнира Полша победи Румъния с 4:2.

Късно снощи България излезе срещу Румъния в битка за третото място, веднага след това на финала играха Гърция и Полша.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *