С конски впряг абитуриенти от Лесотехническата гимназия в Банско взеха класната си за бала

Деветдесет и трима зрелостници от ПГЕЕ и ПЛТГ в Банско дефилираха заедно в центъра на града пред погледите на стотици хора, дошли да се насладят на младостта и красотата. И за двете гимназии абитуриентският ден започна с емоционални тържества по изпращане на знамето на училището.


Сиян Питов получи приза „Техник на випуска” и бе удостоен с медал

Общо 50 свои възпитаници от специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Компютърни мрежи“ с класни ръководители Лариса Чакърова и Георги Бистрин изпрати ПГЕЕ. Там над 20 зрелостници бяха наградени с грамоти за отличен успех и с пожелание да го запазят след матурите. Традиционно бе връчен призът „Техник на випуска“. Тази година с него бе удостоен Сиян Питов от Банско, който завършва с пълно отличие и през годините си на обучение е печелил редица медали и призови места  в регионални, областни и национални състезания. Със специален плакет бе удостоена и световната и европейска шампионка в таекуондото Катрин Гемкова, която също завършва гимназия с пълно отличие. Спортист №1 на Банско бе удостоена с приз за отличие и постигнати високи резултати, издигащи имиджа на ПГЕЕ – град Банско.


Катрин Гемкова бе удостоена с приз за издигане имиджа на гимназията

По атрактивен и нетрадиционен начин стартира денят за класния ръководител на зрелостниците от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ в ПЛТГ „Никола Вапцаров“ Елена Ласкова. Абитуриентите пристигнаха пред дома й с конски впряг, за да я  изненадат и да я накарат да се усмихне. Инициатор  бе единственото момиче от общо 43-имата зрелостници, завършващи гимназията – Теодора Пристигарева. Чаровната Теди, както всички в Банско я наричат, е мъжко момиче и мечтата й е да продължи да се развива и реализира в областта на горското стопанство. Младата дама смята да продължи в Лесотехнически университет – София и да стане инженер.


Абитуриентите дефилираха в центъра на Банско

За абитуриентите от ПЛТГ абитуриентската фиеста също започна с изпращане знамето на училището и награждаване на отличниците на випуска. Общо 11 ученици от специалностите „Горско стопанство и дърводобив“  и „Горско и ловно стопанство“ бяха наградени с грамоти за отличен успех и показани високи резултати по време на  обучението. Зрелостниците  не пропуснаха да благодарят на своите учители, и най-вече на класните си ръководители Елена Ласкова и Веселка Михова, за подкрепата и всеотдайността, за обичта и гласуваното им доверие.


Абитуриентите от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ в ПЛТГ изненадаха класната си Е. Ласкова, като я взеха за бала с конски впряг

Официалната част на абитуриентските балове завърши с общо дефиле в центъра на Банско. Зрелостниците преминаха през 12 арки, символизиращи годините им на обучение, и се събраха на площад „Никола Вапцаров“. Сърдечно приветствие към тях отправи заместник-кметът Стойчо Баненски.

„Скъпи абитуриенти, нека силата на вашата младост, нека вашият ентусиазъм и наученото ви помагат от тук нататък, когато вече сами ще поемете отговорност за своя живот. Всички знаем популярната фраза „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Искрено се надявам, че това в най-голяма степен се отнася за всеки от вас. Сега е вашето време да търсите и да откривате своето място в живота. Където и да сте, каквото и да правите – живейте честно, почтено и с достойнство“, е част от приветствието на  зам. кмета Стойчо Баненски към абитуриентите.


Единствената дама в ПЛТГ Теди Пристигарева бе придружена от двама кавалери

На финала балони в цветовете на българския трикольор полетяха в небето и ознаменуваха събитието, а Банско бе огласен с отброяване от  1 до 12

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *