HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С курбан от 100-кг овен белополската сурвакарска група почерпи цяло село

С вкусен курбан от 100-кг овен белополската сурвакарска група почерпи жителите на благоевградското село. Всяка година на 1 януари над 40 местни ентусиасти сътворяват зрелищно шоу, като се превъплъщават в различни роли и гонят злите сили от домовете на хората.

Спазвайки традицията, сурвакарите купиха овен, изкараха събраните вино и ракия и поканиха цялото село на банкет. В събота вечерта задружните белополчани се събраха в залата на читалището, където се веселиха от сърце.

„Наскоро ме попитаха на кое място се е класирала нашата група. За нас те винаги са номер 1, защото вече 16 години ни носят много радост и настроение. Благодарим ви, че ви има”, обърна се към главните „виновници“ кметът на селото Иван Стойчев и пожела на присъстващите много здраве и да са все така сплотени.

Отец Дончо Шавулев освети курбана, а още първият музикален поздрав, изпълнен от местния оркестър „Слави бенд“, вдигна на крак всички. Пред микрофона се изяви един от инициаторите на групата – Антон Евтимов, който демонстрира певческия си талант.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *