С начална тръжна цена от 10 лв. за декар община Сандански отдава под наем 90 дка ниви и пасища

Община Сандански обяви търг за наем на 90 декара ниви и пасища в землищата на града и населените места от общината. С решение на Общинския съвет в Сандански се обявяват за отдаване под наем 10 земеделски имота в землището на село Ново Ходжово, 2 имота в землището на село Лозеница, 3 в землището на село Враня.

Имотите са частна общинска собственост и се обявяват на търг със заповед на кмета Кирил Котев, е посочено в решението на Общинския съвет. Те са включени в програмата за отдаване под наем, продажба и разпореждане с общинско имущество за календарната 2018 г. Началната наемна цена на земеделската земя е 10 лева на декар.

Заради наложен мораториум за продажба на общинска земя – ниви, мери и пасища, община Сандански отдава под наем общинската собственост. Съветникът Явор Аргиров на последното заседание обяви, че през 2019 година се очаква да отпадне забраната за продажба на земеделски земи и тогава в общинската хазна ще влязат свежи пари от това перо.

За справка, през 2015 г. в бюджета на общината от продажба на общинска земя са постъпили 750 000 лева, тази година те са нула.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *