Актьорът Явор Бахаров осъден на 1 г. условно с 4-годишен изпитател срок за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Актьорът Явор Бахаров бе осъден на 1 година условно с 4-годишен изпитателен срок, и заради шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Благоевградският окръжен съд измени първоначалната присъда от 1 година затвор, която бе постановена от Районен съд-Разлог. Тричленен състав на Окръжния съд, след като взе предвид изложеното във въззивните жалби, становищата на страните и събраните доказателства, след като сам проведе съдебно следствие и извърши цялостна проверка на атакуваната присъда, прецени, че по отношение на подсъдимия Явор Бахаров е налично основание за приложение на института на условното осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания.

Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно осъждане, което искане съдът прие за основателно.

Окръжните съдии прецениха, че срокът на отлагане на наказанието следва да бъде с продължителност от 4 години – не в минималния, а в средния размер, предвиден в закона, тъй като, според съдебния състав, продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона. Окръжният съд наложи и наказание „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година.

Първоинстанционната присъда е потвърдена в останалата ѝ част, по отношение на глобата от 500 лв. и лишаването от шофьорска книжка за 18 месеца. Решението на тричленния състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от Росица Бункова, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме , че на последното заседание, което се проведе преди 2 седмици, Явор Бахаров се разкая за постъпката си.

“През тези 18 месеца преживях лични и обществени катаклизми, заради които преосмислих държанието и светогледа си, ще загърбя стария си живот и ще тръгна по нов по-светъл път, с помощта на колегите актьори и приятелката ми”, заяви актьорът в съдебната зала. Той беше заловен да шофира пиян и дрогиран в Банско в началото на 2020 г. Тогава пътни полицаи забелязали, че автомобилът му се движи, криволичейки по пътното платно със свалени прозорци и силна музика.

Бетина Апостолова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *