С окултна книжка за влиянието на Марс върху манджата благоевградските дъновисти събират пари за строеж на образователния си център в Еленово

Образователният център на общество “Бяло братство” – Благоевград е пред завършване. Започналият през април строеж на куполовидната сграда в района на фабриката „Екоботълс” вече е с оформено покривно пространство и видът му хвърля в луд възторг почитателите на култа към Петър Дънов. Бртята и сестрите набират средства чрез книжката “Хармония с природата през дните на седмицата”, която са издали в тираж 1000 броя и я продават срещу 3 лв. Книжлето е само 16 страници и съдържа данни за храните, които трябва да се приемат всеки ден, какъв е цветът, тонът, планетното влияние, металът, скъпоценният камък за всеки ден и др. То върви с плакат за храненето в съответствие с влиянието на планетите и цветните лъчи на Светлината. Продават я учителката Спаска Миховска, бившата държавна служителка Елка Анева и служителката в СБАЛО „Св. Мина” Наталия Първанова, и трите запалени дъновистки.

Със сигурност членовете на Бялото братство не плащат плосък 10% данък върху печалбата от книгата, понеже регистрацията на обществото е по Закона за лицата и семействата и нямат право на търговска дейност.

Според последователите на Дънов в Благоевград на мястото, където се издига бъдещият им образователен център, някога имало манастир. Навярно той е изпълнил своето предназначение и днес, векове след това, ние ще се опитаме да събудим, съхраним, продължим и предадем това живо културно и духовно наследство, завещано от предците, чрез разпространение на словото на Учителя Петър Дънов, твърдят благоевградските дъновисти.

Не е ясно откъде те са почерпили сведенията за бивш манастир тук, но миналата година Общинският експертен съвет по устройство на територията при община Благоевград, председателстван от гл. арх. Васил Тинчев, разглежда на няколко поредни заседания искането на общество Бяло братство за одобряване на инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж. Всеки път решението бе отлагано заради неизпълнени искания на инвеститорите, свързани главно с противопожарната безопасност. Съветът го одобри едва през юли 2017 г. Самото строителство започна през април т.г. и върви с доста ускорени темпове, независимо от твърденията на дъновстите, че парите не им стигат и че на обекта работят само двама строители.

ИРИНА ПЕНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *