С оплаквания от несвършена работа на екипа „Камбитов” благоевградчани затрупаха новия кмет Томов при втората му приемна

По-голямо помещение за „МС свят“ поиска вчера от кмета на Благоевград председателката на неправителствената организация Биляна Петкова. Тя бе първа в списъка на приемния ден за граждани, обявен от градоначалника Румен Томов още с встъпването му в длъжност, а вчера бе втората сряда с време, заделено само за жителите на общината.

„Имаме най-съвременната апаратура за рехабилитация, а няма как да я разположим за ползване в клубното помещение, което ни е предоставено на ул. „Хр. Смирненски“ 5. То е твърде малко, нужни са ни поне 100 кв.м, за да се възползват членовете ни от възможностите за подобряване състоянието на болните от множествена склероза, които в града са над 100 души, а има и желаещи от София. Предишният кмет Камбитов не откликна на исканията ни и се надявам новият да ни чуе и да разбере огромната необходимост, в която се намираме“, обясни Б. Петкова.

След нея реда си чакаше стара джумалийка, която обясни, че живее едновременно и в Благоевград, и в Милано. „Живея при Младежкия дом, до площад „Мите Марков“, и от 8 г. се моля на Камбитов да направи нещо, защото под моста зад паметника смърди на урина, пълно е с фекалии, а районът е всеизвестен с продажбата на дрога, особено след отваряне на дискотеката на братовчед му“, обясни Вивиана Стойчева. Тя посочи, че от някогашните лампи около паметника няма и помен и преминаването на хора в тъмната част от денонощието е опасно заради съмнителни субекти наоколо. „Да не говоря, че и шахтата до трафопоста зее отворена, но при последния ми сигнал тази есен  Камбитов ми каза, че тя била грижа на Енергото“, непримирима е с неуредиците в топцентъра на Благоевград дамата.

Вторият приемен ден на кмета Р. Томов премина без тълпи пред кабинета му и предвидените 20 минути на гражданин се оказаха малко за изслушване на записалите се. Това стана причина приемният ден да не свърши с края на работното време на администрацията, а докато и последният, записал си час, не изложи проблема си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *