С оригинално парти за децата ски клуб „Банско“ закри зимния сезон и за пръв път връчи приз „Спортист на годината”

Състезателката от ски клуб „Банско” Лиляна Питова бе удостоена с наградата „Спортист на годината“, която клубът дава за пръв път. Тя е за завоюваната тази година шампионска титла на държавното първенство за девойки и спечелените редица призови места и медали на различни състезания. Наградата й бе връчена по време на официално тържество за закриване на сезон 2020- 2021, проведено в ресторант в местността Чалин валог над Банско.

По време на събитието всеки скиор получи отличие за своето старание и отдаденост – сребърно еленче за малките и златно за картотекираните деца. Еленът бе избран за символ на тържеството и за талисман на клуба.

Ски клуб „Банско” награди и един от доайените на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров, който отбелязва 70-годишен юбилей, с пожелание да е жив и здрав още толкова години и да помага все така всеотдайно.

Треньорският екип – Милена Чакърова, Саша Бистрина и Елена Клечарова, бяха подготвили за малките скиори оригинално парти с тематично подредени маси и много изненади. Този сезон те посветиха на своите 85 възпитаници 104 тренировъчни дни. 17 деца проходиха на ски за пръв път тази зима. За сезона алпийците от СК „Банско4 взеха участие в 20 състезания от календара на БФСки със 71 състезатели. И най-важното – всички бяха здрави, уточняват треньорите.

На тържеството освен малките скиори присъстваха и техните родители, спортни деятели от града и общинското ръководство, в лицето на кмета Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски и Костадин Атанасов. Всички пожелаха на младите надежди в ските да завоюват много върхове в спорта и следващия сезон да е още по-успешен за тях

ЯНАЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *