С оферта 222 222 лв. бившият служител в община Сандански Н. Джалев-Джалето спечели търга за златен имот в парковата зона

Община Сандански продаде имота в парковата зона, на метри от сградата на Специализираната болница за лечение и профилактика в Сандански, известен като Стария санаториум, на цена от 222 222 лева. Търгът бе спечелен от фирма „Интрей”  ЕООД на Николай Джалев, известен като Джалето. Той отвя 5-имата конкуренти в търга, като класираната на второ място оферта е за 149 000 лева. Имотът, който се намира на атрактивното място в зоната на парк “Свети Врач”, на пътя Северна дъга, е с площ от 897 кв.м, а първоначално обявената цена на търга бе 99 072 лева. Цената на имота бе гласувана с решение на Общинския съвет, тя е една от най-високите цени, определени с решение на минипарламента за тази календарна година. Предстои спечелилият търга да сключи договор с кмета на общината и да внесе в общинската хазна сумата от 222 222 лева. Това може да стане в случай, че някой от останалите мераклии за този имот не възрази в законоустановения срок. Имотът е подходящ за изграждане на частен хотел или жилищна кооперация. 

Спечелилият търга Николай Джалев е бивш служител в община Сандански по времето, когато кмет бе Андон Тотев. Напусна заеманата длъжност в администрацията и започна частен бизнес. Кандидатира се за управител на общинско дружество “Стройкомтранс” през 2014 г., но не бе избран. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *