С още пет жалби е оспорен изборът на Общински съвет – Петрич

Жалба срещу решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници постъпи в Административен съд от Туфчо Сандъкчиев, кандидат за общински съветник от ПП ССД. Жалбоподателят оспорва решението с твърдение, че много от бюлетините подадени за листата на ПП ССД са обявени и отчетени като недействителни и счита обявеният краен резултат е недействителен поради неправилна преценка на действителните и недействителните бюлетини за листата. Иска проверка на изборните книжа и повторно преброяване на бюлетините от дванадесет секционни комисии.

Решението е оспорено в Административен съд – Благоевград и от Борис Лазаров –кандидат за общински съветник от ПП ВМРО. В жалбата е посочено, че решението на ОИК съдържа неверни данни от протоколите на всичките 96 СИК на територията на община Петрич, с доводи за незаконосъобразна преценка на действителните и недействителните бюлетини за всяка една от кандидатските листи.

Жалба против решение № 177-МИ на ОИК Петрич депозира и ПП НФСБ. В жалбата се посочва, че изборният резултат не е последица от действително подадените гласовесе настоява за обявяване на изборния резултат за недействителен поради множество нарушения или отчитайки допуснатите грешки в пресмятането и броенето на действителните гласове за листата на ПП НФСБ.

Васил Божанин – кандидат за общински съветник от ПП СДС, оспорва решението с довода, че резултатите, отразени в протоколите на секционните комисии не отговарят на действително получените гласове за ПП СДС. Жалбоподателят оспорва и съдържанието на протоколите на конкретни секционни комисии.

Жалба е депозирана и от Георги Ичконов, кандидат за общински съветни от ПП Българска нова демокрация. Той оспорва изборния резултат и разпределението на мандатите по лица от листата на ПП Българска нова демокрация.Жалбоподателят твърди, че атакуваното решение не отразява действителния вот на избирателя в частта му по отношение на разпределение на мандатите по партии и коалиции, в частност този на ПП Българска нова демокрация, както и лична преференция на жалбоподателя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *