С пари, събрани на купона за 50-ия й юбилей, фолкпевицата Нелина купи на деца сираци къща в бобовдолското село Мламолово

Фолкпевицата Нелина успя да помогне с парични средства за закупуване на къща в бобовдолското село Мламолово на две сирачета от Своге. Навръх своя 50-годишен юбилей миналия месец блондинката събра колеги и приятели в столично заведение, докато все още ресторантите бяха отворени.
Наред с веселия купон, многото песни и кръшни танци блондинката и гостите събират няколко хиляди лева, които още на следващия ден изпълнителката на вечния култов хит “Бял мерцедес” превежда за благотворителна кауза, пише HotArena.
“Искам най-сърдечно да благодаря на всички мои гости за страхотното парти по случай моя юбилей! Радостна съм, че набрахме средства да помогнем на две сирачета от Своге да имат свой дом! Къщата е в с. Мламолово, община Бобов дол. В началото на април предстоят ремонтните дейности, ако желаете да помогнете с доброволен труд, дарение, мебели, уреди или покъщнина, можете да се включите! Благодаря най-сърдечно на всички благодетели!”, щастлива и обнадеждена е Нелина.
Каузата “Къща за сираците от Своге” датира от февруари месец. Децата, които са на 8 и 9 години, се отглеждат само от своята баба. Родом са от Велинград, но преди 5 години, когато баща им е бил сред живите, е намерил работа в Своге и цялото семейство се преместило там. Живели са в къщата на работодателя на бащата, но след смъртта му те са останали на улицата.
Със събраните средства от дарители, между които и парите от юбилея на певицата Нелина, доброволците са успели да закупят къща за децата и баба им.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *