С пикник на Бачиново и отчет за 2,5 пъти повече приходи благоевградските театрали откриха 100-тния сезон

Нестандартно, с пикник на открито екипът на благоевградския Драматичен театър откри вчера  юбилейния си 100-тен творчески сезон. Специално заради сериозната годишнина районът около едно от барбекютата в местността Бачиново бе украсен с балони и лъскави гирлянди, а на празника бяха поканени всички, включително и пенсионерите, макар и не всички да дойдоха.

Доайенът на трапезата се оказа 72-годишната актриса Бистра Тупарова, а добрата новина е, че Теодор Куков, който пострада сериозно при нелеп инцидент на партито след премиерата на едно от най-успешните заглавия за миналия сезон „Портретът на Дориан Грей“, се връща на сцената в отлична кондиция.

„Започваме весело, оптимистично и в очакване на приятни изненади“, заредена с позитивизъм бе младата директорка Маргарита Мачева. Тя съобщи, че приходите от билети за изминалия творчески сезон са били 2,5 пъти повече от предходния.

Няма нови попълнения в състава на благоевградския театър. Най-младата актриса Гергана Цакова, чието име нашумя покрай участието й в „Гласът на България“ тази пролет, влиза в главната роля на „Летящата принцеса“, спектакълът, който ще открие новия театрален сезон на ДН „Н. Вапцаров“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *