С пирамида от боклуци в Кюстендил студентка бие тревога срещу замърсяването на околната среда

150 чувала с отпадъци събраха в кюстендилското село Нови чифлик след акция, инициирана от студентката Бояна Алексова. Тя учи „Изящни изкуства” в Бирмингам, а почистването на река Струма се превърна в нейна дипломна работа. В кампанията се включиха над 60 човека – инициатори, доброволци и кметският наместник Гюла Малчова.  

„Имаше малък проблем с извозването на чувалите заради дъжда, хората бяха далече и ги намокри. Осигуреният от ОП „Чистота“ камион за извозването на отпадъците не успя заради дъжда да стигне до всички места, където имаше чували с боклук. Местният жител Милен Анастасов се отзова на апела ни за помощ и с негово съдействие чувалите бяха докарани до кметството, където бяха натоварени на камиона”, каза кметският наместник Гюла Малчова.

След добре свършената работа тя почерпи с череши включилите се в почистването, отвори им черквата, за да видят отблизо какво е изрисувал Евгени Серафимов.
На площад „Велбъжд” в Кюстендил се реализира артистичният проект на Евгени Серафимов и Бояна Алексова арт инсталация Пирамидата, своебразна реминисценция с пирамидата пред Лувъра. Препратката на инсталацията е в категоричен контраст между природата по време на Майстора и съвременното състояние на екологията.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *