С прочувствено писмо до родителите и шоколадче за всяко дете директорката В. Влахова се сбогува с ДГ №10 „Мак“

С прочувствено благодарствено писмо до родителите и шоколадче за всяко дете дългогодишният директор на детска градина №10 “Мак” Вергиния Влахова се пенсионира. Вчера бе нейният последен работен ден, а в късния следобед г-жа Влахова сподели, че издава документацията на образователната институция.

„Уважаеми родители, времето забързано и неуловимо следва своя ход в ритъма на живота ни и идват дълго чакани дати. Такъв и е днешният ден, последен в ДГ №10 „Мак“. И днес е в сила истината, че човек когато обича професията си, извървява трудовия си път с достойнство, радост, увереност и чест.

Благодаря ви за разбирането, отзивчивостта и подкрепата. Бъдете горди родители и положете усилия децата да имат красиво детство!“. Така г-жа Влахова, която е един от най-утвърдените педагози и ръководители, се обърна към родителите и пожела на всички на добър час.

Междувременно редица родители, колеги, приятели и възпитаници на В. Влахова й честитиха новия етап в живота и й благодариха за неуморната и всеотдайна работа, издигнала високо авторитета на детската градина, за любовта, вниманието, примера и грижите, с които е дарявала родителите и децата.

Вергиния Влахова беше и една от шестте директорки на детски градини в Благоевград, които в края на ноември бяха спрягани за пенсиониране. Тогава медийни публикации, че заповедите им са готови, изненадаха освен нея и Маруся Иванова, директор на детска градина „Детелини“ при плажа, Димитрина Шопова – на Втора градина „Св. Богородица“ в кв. „Еленово”, Елена Бояджиева – на детската градина в ромската махала, Василка Колчева – на градина „Усмивка” в Старо Струмско, и Елка Зашева – на детската градина на ул. „Марица“.

Тогава на въпрос на „Струма“ има ли подписани заповеди за прекратяване на трудовите договори на шестте директорки на детски градини, от пресцентъра на общината дадоха следния отговор:

„Във връзка с медийни публикации за освобождаване на директорите на детски градини в Благоевград в пенсионна възраст е редно да уточним, че процедурата е изцяло съобразена с Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда. Съгласно държавната политика (Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда) навършилите пенсионна възраст ще преминат в процедура за пенсиониране. Това е един от начините за отпушване на системата и влизане на млади хора”.

По-късно кметът Румен Томов заяви: „На първата си пресконференция обявих, че всички общински служители, навършили пенсионна възраст, без изключение и независимо дали са в администрацията, или в общинските звена и фирми, ще бъдат пенсионирани. Смятам, че така е редно, за да се назначат млади хора или да се направи преструктуриране, където е нужно“, каза тогава кметът на Благоевград.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *