С рекордно време 4.51 мин. ученикът от Кочан В. Кисьов разби конкуренцията на 200 състезатели и пръв стъпи на Шипка

Ученици от СУ „Христо Смирненски“ в Кочан обраха наградите от състезанието по скоростно изкачване на стълбите към националния храм-паметник Шипка, което се проведе по повод националните чествания на 140-ата годишнина от шипченските боеве. За пръв път тази година освен ученици от цялата страна сред над 200-те участници в надпреварата се включиха и ученици от Русия и Украйна. Това обаче не изплаши учениците от Кочан и те отново се класираха на първите места. Отборът на СУ „Христо Смирненски“ бе от 15 състезатели – 7 момичета и 8 момчета, във възрастова група 5-8 клас.

В надпреварата при момчетата победителят от миналата година Венцислав Кисьов записа нова победа, след като постави рекордно време – 4 минути и 51 секунди, оставяйки зад себе си двама свои връстници от Габрово. При момичетата представянето бе също впечатляващо, като и Ани Байракова разби габровската хегемония и финишира трета. И двамата призьори бяха наградени с медали от областния управител на Габрово г-жа Невена Петкова. Всички 15 състезатели от СУ – с. Кочан успешно изкачиха 894-те стъпала до паметника Шипка, за което получиха специални грамоти от организаторите.

За участие в състезанието младите хора и техният учител и ръководител на отбора Динко Кумбаров се готвиха почти през цялата ваканция.

За втори път отборът на училището в Кочан доминира на състезанието. „Показахме за поредна година, че сме отбор и имаме един колективен дух. Определено бяхме респектирани от конкурентите ни, но в крайна сметка никой не се е плашил от тях, а това само засили нашата мотивация за добро представяне“, коментира учителят Д. Кумбаров.

АЛЕКСАНДЪЛ ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *