С РЕШЕНИЕ НА ВСС: Шефовете на прокуратурите в Разлог, Гоце Делчев, Петрич и Сандански трансформирани в зам. районни прокурори на РП – Благоевград

Административните ръководители на районните прокуратури: в Разлог – прокурор Ружена Кондева, в Гоце Делчев – прокурор Иван Чилев, в Петрич- Пиринка Костадинова, и зам. административният ръководител на прокуратурата в Сандански Жана Захова-Божкилова, официално стават заместник районни прокурори в Районна прокуратура – Благоевград. Трансформирането на длъжностите вече е факт, а назначаването им е гласувано от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет завчера. Така официално от първи януари четиримата прокурори ще заемат длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Благоевград.

Трансформирането на длъжностите е резултат от третата вълна на окрупняване на прокуратурите, която засяга и четирите районни прокуратури  в област Благоевград, които вече са териториални поделения на районната прокуратура в областния град. 

Новите заместник районни прокурори ще отговарят за съответните поделения по места. Всичките новоизбрани заместници са с дългогодишен стаж. Досегашният административен ръководител на РП – Разлог Ружена Кондева е с над 20-годишен юридически стаж. С дългогодишен стаж в органите на съдебната власт е и административният ръководител на Петрич Пиринка Костадинова. Близо 10 години е била заместник на административния ръководител, а от 2016 година оглавява държавното обвинение в южния град.

Колегата им прокурор Иван Чилев работи като прокурор от 2000 г. В периода 2007-2010 г. е бил  заместник административен ръководител на прокуратурата в Гоце Делчев, а от  2010 година е административен ръководител.

С над 20-годишен стаж е и Жана Захова-Божкилова. Тя е дългогодишен заместник административен ръководител на прокуратурата в Сандански, а тази година бе единствен кандидат за шефското място. На финала на конкурса миналия месец тя се е отказала от участие в конкурса и процедурата  е прекратена с решение на ПК на ВСС.

ЯНА ЙОРДАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *