С РЕШЕНИЕ НА ОбС! Д-р Й. Тумбев купува 1,4 дка парцел в Логодаж, община Благоевград продава апетитен имот срещу пожарната

Общински имот от 268 кв.м на изключително апетитно място в широкия център на Благоевград – над пожарната, с лице към ул. „Славянска“ 74 и на около 300 м от поликлиниката, ще обяви на търг за продажба община Благоевград. Местният парламент е одобрил началната цена на терена – 33 303 лв. без ДДС, като върху него ще се разреши ниско застрояване до 10 метра височина. Очаква се цената да скочи значително заради отличния транспортен достъп и локация.

С решение на местния парламент предстои да се обяви търг и за отстъпено право на строеж за изграждане на жилищна сграда върху 180 кв.м общински терен на ул. „Бадемите“. Мястото е на крайна за града улица, в района над градския плаж, като по-голямата част от подхода към нея е стръмен. Самият имот също е с наклон и е в скат, като достъпът до него е по асфалтирана вътрешноквартална улица, на която няма изграден тротоар. За терена има издадена виза от главния архитект за изработване на инвестиционен проект за жилищна сграда. Кварталът с преобладаващо 2-3-етажни жилищни сгради, а имотът е оценен на 24 403,50 лв. без ДДС.

Съветниците на Благоевград преди дни са дали съгласието си д-р Йордан Тумбев да купи парцела, върху който преди близо 30 г. общината разрешила на покойния му баща да построи вила в с. Логодаж. Теренът е с площ от 1410 кв.м, като в момента там има 2-етажна масивна сграда и гараж. Оценката на общинския имот е 14 131 лв. без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *