С. Симонович спести прогнозата си за пролетното начало на „Бела“

Старши треньорът на “Беласица” Саша Симонович счита, че отборът му е готов за ранния пролетен старт на официалните двубои, който за комитите е в събота. Тогава бяло-червените играят отложения есенен мач в Доброславци с домакините от “Надежда”. В последната си проверка с юношите на ЦСКА (U19) той разхвърля проектотитулярите в различни формации, като преди почивката започнаха вратарят З. Димитров и полевите изпълнители Ат. Карачоров, Асп. Шамкалов и капитанът М. Таушанов, след почивката се включиха Ат. Димитров, С. Бояджиев, Асп. Смилков и Ст. Кирилов, за които се очаква да попаднат в стартовите 11 в събота. Кои ще допълнят формацията ще се решава в последния момент, с оглед моментното състояние на момчетата.

“В този мач дадох повече шанс на състезателите, които играха по-малко в досегашните 3 спаринга. Оставих цял мач на терена Б. Янков, Ал. Смилков, М. Георгиев и Ив. Марчев, Айвън също изкара повече от час. Проверката беше полезна за нас, надявам се и за младите надежди на ЦСКА. За тях е добре да се сблъскат с по-силен противник, все пак са селектирани изключително от набор 2003 г., липсва им Мартин Смоленски, който е с мъжете на Бруно Акрапович. Хубавото е, че никой от моите футболисти не се оплака от травми след края на мача, в който направихме добри неща, вкарахме 4 гола, пропуснахме поне още толкова. Не обичам да се изхвърлям с прогнози, надявам се, че ще потеглим подобаващо. Притеснява ме единствено състоянието на опитния полузащитник Антон Костадинов, който заради болежки пропусна последните 2 контроли. Няма да разчитам и на Владимир Гогов, който изтърпява наказание от 1 мач заради натрупани картони”, заяви С. Симонович.

Вчера комитите тренираха веднъж в дъждовния следобед, днес по план ще бъдат натоварени двуразово, а в оставащите дни до събота ще тренират по веднъж.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *