HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С този плод може да пречистите и подмладите черния си дроб с 20 години

Сериозни заболявания биха могли да засегнат тялото ви, ако не третирате добре черния си дроб. Той произвежда протеини с помощта на витамин K, пише zajenata.bg.

Тези протеини са доста важни при кръвосъсирването. Разграждането на стари и увредени кръвни клетки също е една от задачите на черния дроб. Без съмнение този орган е един от най-важните за всички метаболични процеси в тялото. Клетките на черния дроб разграждат мазнините и произвеждат енергия.

Известно е също, че черният дроб може да се саморегенерира. Той е един от най-важните и мощни органи в тялото. Не е трудно да го третираме добре и да го поддържаме здрав.

Ако не сте се грижили добре за този орган, много увеличавате риска от доста заболявания. Увреждането на черния дроб води до дори още по-сериозни проблеми.

Най-честите причини за увреждане на черния дроб са нездравословна диета, наднормено тегло, прекомерна консумация на алкохол и някои лекарства.

Таманриндът отдавна е част от традиционни лечебни техники в Африка и Азия. Той е важен плод за стимулирането на сърдечно-съдовата система и успокояването на стомашно-чревни разстройства. Притежава обаче много други ползи за здравето, което го превръщат в едно невероятно природно лекарство.

Плодът тамаринд може да се бори с почти всички чернодробни проблеми. Освен че може да изчисти тялото от токсините, той също така унищожава мазнините в черния дроб. Също така подобрява храносмилането, предпазва черния дроб, понижава нивото на холестерол, подобрява работата на жлъчката и има общо благоприятно действие върху здравето.

Рецепта за стеатоза на черния дроб и хепатит:

Първото, което е необходимо да направите, е да сложите две шепи обелен тамаринд в блендер. След това прибавете около литър вода. Смесете ги добре. Следващата стъпка е да прецедите сместа. Можете да консумирате от напитката през деня.

Сложете 25 добре измити листа от тамаринд в тенджера с 1 литър вода, за да приготвите чай. Трябва да варите 15-20 минути. Оставете да изстине.

Препоръчваме да пиете чая неподсладен, но може да добавите малко мед или кафява захар, ако искате.

Ако желаете да излекувате черния си дроб и да подобрите здравето си, пийте от този чай два пъти дневно, една чаша сутрин и една вечер.

Ето как още бихте могли да използвате тамаринд:

Тамариндът помага за нормализирането на храносмилането и облекчава запека. Просто сварете малко плод от тамаринд и изяжте няколко лъжици. Бързо ще усетите облекчение.

Плодът може да намали киселинността в тялото и да подобри функциите на жлъчката.

Известно е, че тамариндът има благоприятно влияние при лечението на дизентерия.

Маларийната треска може да бъде облекчена с чай от тамариндови листа.

Високото съдържание на витамин C в тамаринда действа като силен антиоксидант. Витамин C е важен за поддържането на всички основни телесни функции и поддържането на здрави венци.

Понижавайки нивата на вредния холестерол, тамариндът подобрява сърдечносъдовото здраве.

Листата от тамаринд могат да се използват за борба с чревни инфекции при децата.

Хепатът може да борите просто като ядете тамаринд.

Антиоксидантите в тамаринда включват феноли и нарингенин, за които е известно, че помагат при лечението на някои видове рак.

Важните хранителни вещества в тамаринда включват тиамин, желязо, магнезий, фосфор, мед, фибри, калций и ниацин. Високото им съдържание превръщат тамаринда в истински супер плод.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *