С три нови специалности ЮЗУ стартира кандидатстудентската кампания

3 нови специалности – „Устойчив туризъм“, „Славянски език (руски) и туризъм“ и „Аудио-визуални изкуства в развлекателната индустрия“, разкриват в Югозападен университет „ Неофит Рилски“ – Благоевград за предстоящата академична 2020/2021 г. Така висшето училище ще обучава студенти по 75 бакалавърски и магистърски програми след завършено средно образование.

По традиция кандидатстудентската кампания в Югозападния университет ще стартира с електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика. Те ще се провеждат всеки работен петък от 7 февруари до 12 юни 2020 г. и всеки работен ден от 15 юни до 5 юли 2020 г. За да се явят на електронен изпит, кандидат-студентите е необходимо да представят заявление по образец и квитанция за платена такса за конкурсен изпит. Заплащането на таксите става в деня на изпита до 60 минути преди неговото начало. Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса.

И тази година желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят на две предварителни и една редовна изпитна сесия. Първите предварителни изпити ще се проведат в периода от 21 до 29 март, като срокът за подаване на документи е от 9 до 18 март 2020 г. Втората предварителна сесия за кандидат-студенти ще бъде през месец април. Срокът за подаване на заявления е от 13 до 23 април 2020 г.

Редовната кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 5 юни 2020 г. с изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика, английски език и химия. Заявления се подават от 26 май до 3 юни 2020 г.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Паисий

    И тази година няма да бъдат разкрити специалности “четене” и “писане” . Няма издържали изпита по български език!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *