С тържество – „изпит” по български, математика и околен свят, малките абитуриенти на ІХ ОУ успешно преминаха в 1 клас

След 20-годишно прекъсване в благоевградското ­ІХ ОУ „П.К. Яворов” възродиха традицията си да обучават деца в предучилищна възраст. Така след година, изпълнена с предизвикателства, но за сметка на това с редица изяви и медали, първият  випуск на подготвителната група в училището от дълго време насам се „дипломира”.

За разлика от детските градини, бъдещите ученици не си взеха довиждане с учителката си Олга Стоилкова, защото повечето продължават с нея и в 1 клас. Това по никакъв начин не попречи на децата да изживеят емоциите по получаването на първия си официален документ за своето образование и да демонстрират, че са готови да прекрачат училищния праг. А самото тържество, изпълнило стаята с родители и близки на малките абитуриенти, бе впечатляващо и оригинално като замисъл и реализация.

На сцената излязоха две феи, за да поведат децата по пътя на знанието. С гордост и много старание малчуганите показаха подготовката си както по математика, така и по български и околен свят. Те броиха, показваха цифри, отговориха на „трудни” въпроси, като например какво е нужно на растенията, за да растат и с кой звук започва думичката вълшебен… Наред с тематичните песнички децата изпяха и „Родина” /Високи сини планини/, а на финала дружно изпълниха и „Аз съм българче”.

„Надявам се, че съм оправдала очакванията ви. Имате прекрасни деца, обичайте ги, радвайте им се и ги изслушвайте”, обърна се към родителите Олга Стоилкова и пожела на бъдещите ученици „На добър час”.

Денят бе особено емоционален и за другия учител на децата – Йорданка Драмалиева. Самата тя постъпи на работа в ІХ ОУ с началото на тази учебна година, а освен че това е първият й випуск, синът й Никола също завърши подготвителната група.

С неприкрито вълнение тържеството изгледа и 83-г. прабаба на малкия абитуриент Антонио, която развълнувана сподели, че най-важното е уважението на внуците и правнуците към нея.

С усмивка и подаръци удостоверенията за завършено предучилищно образование връчи зам. директорът на ІХ ОУ Богдана Костадинов. За дипломирането от колектива на  училището бяха подготвили за децата специални шапки като при завършването на висше образование, а Олга Стоилкова пожела на децата след време със същата гордост да се дипломират и в университет.

На финала последваха множество снимки за спомен, след което бъдещите ученици се почерпиха със специално приготвената за случая ефектна торта-книга с букви.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *