С уникална постановка абитуриенти от ЗПГ – Сандански поканиха бившата си класна на бала

Дванадесетокласниците от санданската ЗПГ „Климент Тимирязев“, специалност “Организация на туризма и агентската дейност”, изненадха бившата си класна ръководителка Илиана Москова с нетрадиционна покана за предстоящия им бал. Бъдещите абитуриентки, облечени в народни носии от Пиринско, а момчетата в тракийски, направиха постановка на мегдана с двубой борба, в която Кирил Николов надви връстника си Адриан Шилова, като заслужено спечели сърцето на класната си и ще бъде нейният кавалер на предстоящия бал. Освен класната учениците силно впечатлиха със сценката си и директора на училището Емил Терзийски, който се снима за спомен с тях.
Разказвач на народната постановка в класната стая бе 18-г. Надя Петрова, а в ролята на вестоносец бе Мирослав Тасев. Девойките на класа посрещнаха в класната стая любимата си учителка с букет цветя, погача, червено вино и свитък, в който всеки ученик от класа описа с една дума класната си.
В народната постановка с музика и тъпан участваха 26 от възпитаниците на елитната гимназия. Пистолет с празен пълнител бе в ръката на Адриан Шилова, Димитър Солаков грабна тъпана и под музикалните ритми на народни песни, пускани на голяма тонколона от диджея Никол Парапанова, допринесоха много настроение и танци в двора на училището, където събраха погледите на всички ученици и учители от гимназията.
Класната Илиана Москова, преподавател по история, от около две седмици вече е зам. директор на ЗПГ, но въпреки това учениците, запазили добрите чувства към нея, избраха именно тя да бъде част от абитуриентския им бал. Новата класна на 12 “в” е Ася Бакърджиева, преподавател по български език и литература.
Тя получи предложение за кавалер от ученика Антон Стоянов. Класът пък й изготви плакат-кръстословица, която като се попълни, в средата главната дума се получава “БАЛ”, а отгоре е изписано “С любов за вас”.
МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *