С флашмоб на пешеходна пътека в Кюстендил ученици призоваха шофьорите за разумно каране

Тийнейджъри от Кюстендил заедно с пътни полицаи застанаха на пешеходната пътека на едно от най-натоварените места в района на Езикова гимназия. На главната улица “Цар Освободител” те призоваха “пешеходци и водачи за толерантност на пътя”.
Шофьори, пътници и пешеходци получиха картички с послания за безопасно участие в пътното движение. Чрез флашмоб учениците, водени от ръководителката си Ани Кръстева, пресъздадоха поведението на децата пешеходци и призоваха шофьорите за разумно шофиране през зимата.
На картичките се четеше: “За да стигнем НИЕ на училище, ВИЕ карайте внимателно и спирайте на пешеходните пътеки!”, “Карайте внимателно, аз нямам спирачки!”, “Моля, не спирайте на тротоара. Няма откъде да мина!”, “Снегът е хубав за игра, но в снега трудно спира вашата кола!”, “Не шофирайте, ако сте употребили алкохол”.
“До края на акцията ще бъде засилен контролът по отношение техническата изправност на моторните превозни средства, поведението на водачите спрямо пешеходците, както и на поведението на пешеходците. Водачите да не подценяват пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и стриктно да спазват ограниченията”, припомни Добромир Добрев, зам. началник на сектор “Пътна полиция”.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *