С шоуспектакъл бе открит 13-ият национален студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ

С шоуспектакъла „Магията на изкуствата“ стартира тринадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“ /на снимките/. Събитието бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков.

„Фестивалът на изкуствата е предпоставка за активиране на творчеството на студентите, за повишаване на мотивацията им чрез участие в конкурси”, каза проф. Куков. Той отбеляза, че студентският форум предоставя съвременни, модерно оборудвани сцени, концертни зали, изложбени площи, студиа и възможности за реализация на младите таланти.

Приветствие към участниците отправи и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков. „Мечтайте и дерзайте, пътят на изкуствата и на науката е труден, но едновременно с това красив и славен“, каза проф. Марков.

Спектакълът започна с представление на треторкурсниците от специалност „Актьорско майсторство“ от класа на доц. Огнян Спиров и ас. д-р Биляна Дилкова. Програмата продължи с изпълнение на студенти от специалност „Съвременна хореография“, които представиха „Мухите на Шаолин“, „Сиртаки“, „Кей поп“ и „Битка“. Талант на сцената в зала УСЕТ показаха още студенти от първи и втори курс, специалност „Актьорско майсторство“, както и студенти от специалност „Изпълнителско изкуство“ от класа на доц. д-р Бинка Добрева и гл. ас. д-р Валери Димчев, които изпълниха „Фолклорна задявка“.

Студентският фестивал на изкуствата продължава с изложба-конкурс – живопис, графика и скулптура, с участието на студенти от ЮЗУ “Неофит Рилски”, Националната художествена академия – София, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, СУ “Св. Климент Охридски” и ПУ “Паисий Хилендарски”. Изложбата ще се проведе онлайн.

За снимките по време на Националния студентски фестивал се погрижиха студентите от катедра “Телевизионно, театрално и киноизкуство” под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *