С 21 „за” и 1 „въздържал се” община Сандански размрази 17-годишен проект за пречиствателна станция

След 17 години от нафталина извадиха проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Сандански. Това стана по време на проведеното вчера извънредно заседание на Общинския съвет. Предложението е направено от кмета Атанас Стоянов и получи единодушна подкрепа от 21 общински съветници. Единственият, който се въздържа, бе Явор Аргиров. 

Реплика, пусната след гласуването от съветника Петър Додушев: „А, и тук ли сме в играта!”, предизвика бурни възгласи в залата.

След като мина гласуването, Я. Аргиров поиска да аргументира своята позиция: „Няма да обсъждам проекта за пречиствателна станция, а ще поставя въпроса за новия правилник за работа на Общински съвет и питането ми е към председателя Николай Шаламанов. Как ще работи оттук нататък ОбС по новия правилник? Означава ли, че водещата комисия няма да участва по изготвяне на предложенията за извънредното заседание, а дневният ред ще се изготвя от председателя и юрисконсулта?” попита Аргиров.

Н. Шаламандов отговори, че така е по правилник и се съобразява с това.

Съветникът Ж. Иванов предложи всяка една от водещите комисии да изготвя докладна и предложенията да са на тази база, както е в другите общински съвети. „Ние сигурно сме единственият ОбС, който работи погрешно”, добави Иванов.

Колегата му Георги Георгиев отправи питане защо на трето заседание съветници, избрани от хората, не присъстват в залата, за да участват във важни гласувания, а са избрали да са на почивка, и поиска да разбере какво ще е наказанието им.

Н. Шаламандов отговори, че ще направи проверка и ше се наложат санкции съгласно правилника.

Дадена бе зелена светлина да се изгради нова детска градина в най-големия квартал “Спартак” и да се промени броят на маломерните паралелки в Спортното училище “П.К. Яворов”. 

Съветниците упълномощиха кмета Атанас Стоянов да удължи разходи по проект за обзавеждане и оборудване в Първо основно училище “Климент Охридски” за погасяване на краткосрочен общински дълг по договор за кредит, предназначен за финансиране на извършени допустими разходи по проекта.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *