С 26 340 лв. от Министерството на културата екскметът Росен Георгиев прави пак рок фест в Дъбрава

За шеста поредна година „The Brava Balkan Fest“ ще събере любители на рок музиката в благоевградското село Дъбрава. Събитието е насрочено за 11 и 12 септември, макар участниците още да се уточняват. Добрата новина съобщи веднага щом се разбра, че са осигурени пари за събитието, бившият кмет на селото Росен Георгиев.

Рок съборът щеше да замине в историята, ако Асоциацията за развитие на българското село, на която председател е Росен Георгиев, не бе кандидатствала и спечелила финансиране от Министерство на културата. За да кандидатстват обаче, се наложило да я регистрират като културна организация. За реализацията на проекта са одобрени 26 340 лв., като традиционно ще се включат и множество дарители от село Дъбрава.

Единствената сигурна засега банда, която ще излезе на сцената на поляната срещу кметството в с. Дъбрава, е благоевградската „Блек роуз“, които са неизменни участници в програмата още от първото издание. Заради наложените ограничения при пътуванията зад граница тазгодишното издание е с акцент авторски български рок. Ръководител на проекта е китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, като в рамките на фестивала той ще води уроци по китара за желаещите, а децата, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленер, чиято тема е фестът в Дъбрава.

„Щом участниците потвърдят присъствието си, специално ще обявим програмата във вестник „Струма“ в началото на идната седмица”, обеща Росен Георгиев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *