С 3,5 млн. лв. подменят водопроводите на Бистрица и Самораново

„Община Дупница обяви обществени поръчки за избор на изпълнители за подмяна водопреносната мрежа в две от най-големите села – Бистрица и Самораново. Общата стойност на поръчките е 3,5 млн. лева без ДДС. За готвените ремонти кметът инж. Методи Чимев анонсира преди нова година”, обявиха от Общинската администрация в Дупница.

За Бистрица прогнозната стойност е 1 842 500 лева без ДДС. Селото е с 14,39 км мрежа, като прогнозният обхват за цялостна подмяна е 4,66 км. Амортизираната водопреносна мрежа е с най-големи загуби в цялата община, като за 2017 година те са в размер на 78,2%. 2,02 са средно авариите на километър годишно, показва още справката за отминалите години.

Кандидатите да спечелят поръчката могат да подават документите си до 17,30 часа на 11 февруари, а ден по-късно от 11 часа в Кръглата зала ще бъдат отворени офертите на участниците.

За село Самораново прогнозната стойност е 1 641 000 лева без ДДС, а документите на подалите оферти за участие ще се отворят на 13 февруари тази година отново в открито заседание. 14,64 км е мрежата в селото, която регистрира 71% загуби и средно 4,95 аварии на километър годишно. Прогнозният обхват на подмяната включва 4,05 километра. Двете поръчки са с условие “при осигурено финансиране”, като идеята е документалната част и избор да се проведе именно в неактивния сезон за ремонтни дейности.

В момента се подготвя и документацията за същата дейност в село Яхиново, обявиха от общината в Дупница.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *