С 56-а спечелена обществена поръчка в Хаджидимово абланишкият строител В. Амзов гони национален рекорд: 20 млн. лв. за 10 г.

Известната строителна фирма „А-строй” ЕООД на Венцислав Амзов от с. Абланица се оказа победителят в 4-те обособени позиции на обществена поръчка за благоустрояване на улиците в община Хаджидимово. 3 от обособените позиции фирма „А-строй” ги печели с комплексна оценка от 97,92 т., а улицата в Беслен – с 95,84 т. Точките всъщност нямат никакво значение в случая, тъй като абланишкият строител е бил единственият участник в процедурата.

Съгласно условията на договора, подготвен от общинския кмет Людмил Терзиев, В. Амзов ще трябва да закърпи 250 м улици в с. Теплен, 170 м в Беслен, да ремонтира тротоара на ул. „Драма” в с. Абланица и да положи бетонови бордюри на 270 метра от местните улици, както и да асфалтира 227 метра в Блатска. За всичко това той ще получи 211 635.73 лв. без ДДС.

В. Амзов вероятно е строителят в Пиринския край с най-много спечелени обществени поръчки. Фирмата му е регистрирана през 2008 г. и до момента това е 56-ата поръчка, която поема. От предишните 55, които са главно в общините Гърмен и Хаджидимово, Амзов е получил 19 127 108,54 лв. С настоящия близо четвърт милион лв. и стойността на обявената вчера нова поръчка в Хаджидимово – за реконструкция на ул.„Гоце Делчев“ с прогнозна стойност 50 630.6 лв. без ДДС, която със сигурност ще бъде спечелена отново от „А-строй”, твърде вероятно е до края на годината В. Амзов да чества кръгли 20 млн. лв. обществени средства, усвоени за 10 г.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *