С 58 гласа „за“ и само един „против” преизбраха доц. д-р Преслав Димитров за декан на Стопанския факултет на ЮЗУ

С 58 гласа „за“, един „въздържал се”, 2 невалидни бюлетини и един глас „против“ досегашният декан на Стопанския Факултет на ЮЗУ „Н. Рилски” – Благоевград доц. д-р Преслав Димитров беше преизбран за втори мандат. След като бе определен и гласуван съставът на различните комисии по избора, деканът представи пред Общото събрание доклада за работата си за изминалия мандатен период. В продължение на час доц. Димитров анализира обстойно образователната, научноизследователската, проектната дейност.

Един от безспорните успехи за факултета, а и за ЮЗУ „Н. Рилски“, са подписаните споразумения за двойни дипломи по бакалавърски и магистърски програми в сферата на устойчивия туризъм и устойчивото управление на туризма с Виетнамския национален стопански университет (Vietnam National University of Agriculture) и Университета по икономика – Университет на Хюе (Dai Hoc Hue), Университета “АДАМ”, с Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков и с Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов, Киргизстан. Така през първия семестър на следващата учебна година в благоевградския университет се очаква да пристигне първата група – 90 студенти от Киргизстан, като в момента тече кампания за набиране на студенти от Виетнам.

Доц. Димитров, който е и ръководител на катедра „Туризъм“, говори за държавната политика по отношение на професионалните направления „Икономика“ и „Туризъм“ и редуцирането на приема. Във връзка с това деканът предложи и конкретни мерки, като интернационализация на обучението и излизане на международния пазар, кооперирани с други университети, и създаване на образователен клъстер, въвеждане на дистанционно обучение, увеличаване броя на приетите  платена форма на обучение.

При представянето на доклада стана ясно и че в Стопанския факултет вече е създаден Център за професионално обучение, като се очаква да стартира процедурата по лицензирането му от НАПОО /Националната агенция за професионално образование и обучение/.

Доц. д-р Преслав Димитров бе единственият претендент за поста, други кандидатури не бяха издигнати и по време на събранието. След проведеното тайно гласуване той бе подкрепен от колегите си, за което им благодари. За председател на Общото събрание бе преизбрана проф. д-р Мария Кичева.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Вова Курников

    “…черките”? Вероятно имаш предвид “чУрките”, които са най-тъпите в бившия СССР!

    Отговори
  2. Бай Хой

    Грух-Грух доцента е постигнал голям успех с обучението на черките! Каква ли щеше да е хвалбата, ако бе подписал договори за двойни дипломи с Харвард или Оксфорд, например?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *