С 6 на 5 гласа ОИК остави Р. Сусанина за кмет на с. Овчарци

ОИК – Сапарева баня чрез гласуване остави Радосина Сусанина на кметския пост в с. Овчарци. На заседание на комисията 6-има от членовете са гласували „против”, останалите 5-има са гласували “за”. По Избирателния закон, за да се свали избран кмет, трябва да са гласували 2/3 от членовете на ОИК.

Както “Струма” писа, срещу Сусанина беше изпратено писмо по  имейл до ОИК, в което се твърдеше, че тя продължава да е собственик на фирма и след като е избрана за кмет на селото през 2019 г. В обяснението си пред ОИК Сусанина твърди, че не е знаела, че трябва да се заличи името й от фирмата. Никой не я е уведомил, че трябва да го направи. Пред “Струма” тогава тя заяви: “Имам хранителен магазин в селото и имам фирма. Всичко ми е законно. Не знаех, че трябва да се откажа от фирмата. Никой не ми каза от общината, след като получих документа, че съм избрана за кмет. Хора от селото ми казаха, че наши съселяни,  членове от ГЕРБ, са ги питали дали работя в магазина в работното ми време като кмет. Дори и да насрочат нови избори, ще се явя отново и пак ще бия опонента си”, категорична беше тогава Сусанина.

Вчера след като стана ясно, че тя остава кмет на Овчарци, репортер на “Струма” се свърза по телефона с нея. Ето какво заяви Р. Сусанина: “Чувствам се удовлетворена, въпреки,че решението на ОИК може да се обжалва пред Административен съд – Кюстендил. Открих човека, от името на когото е изпратен имейлът до ОИК, че съм собственик на фирма. Оказа се, че той не ме познава, а и аз него. Той каза, че от години живее в чужбина и няма нищо общо с изпращане на имейли. Остана неприятно изненадан, че името му е замесено в такова нещо”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *