С 8 хладилни витрини потушиха напрежението сред производителите на мляко и млечни продукти на пазара в Благоевград, плащат допълнително само по 2 лв. за тока

С 8 хладилни витрини за продукцията ръководството на общинската фирма „Пазари“ ЕООД освободи напрежението сред производителите на мляко и млечни продукти, възникнало преди месец заради преместването им от открития в закрития пазар на Благоевград. Днес търговци и клиенти бяха приятно изненадани от новия облик на тази част от покритото тържище.

„Сега вече наистина ще е добре. Стоката ще се пази“, откровена бе Зелихе Мустафа, която заедно с мъжа си пътуват от Аврамово в пазарните дни, за да продават домашна продукция. Жената, която, както „Струма” писа, в началото на юни заедно с останалите й колеги се гневяха, че оборотът им рязко е паднал, тъй като хората не знаят къде да ги търсят, призна, че клиентите им вече са се върнали. Таксата за ползване на маса заедно с хладилна витрина е само с 4 лв. по-висока и от вчера плащат по 16 лв. за търговската площ. Витрините са дълги по 2 метра и от „Пазари“ ЕООД ги намерили за 1500 лв. с 3 г. гаранция.

„Събрахме оферти на различни фирми и се спряхме на най-ниската. С купуването на тези витрини мисля, че спечелихме търговците да останат наши редовни клиенти, както досега“, отбеляза управителят на общинската фирма Юрий Воев. Той допълни, че обмислят да вземат още две по-малки вертикални витрини за възрастни жени, които не са сред редовните производители на  продукция на селския пазар, но все пак често наемат маси в пазарните дни.

„Тези хора над 10 г. са ни наематели и бе редно да направим нещо, за да ги задържим . Предписанията на Агенцията по безопасност на храните в Благоевград бяха категорични млякото и млечните продукти да се съхраняват при определена температура и ако не бяхме купили витрините, търговците трябваше да напуснат пазара, от което губим всички“, коментира Воев.

„Така е далеч по-добре, естествено!“, отбеляза писателят Кънчо Кожухаров, който е сред редовните клиенти на пазара. „Сега всичко се вижда. Най-малкото в тези жеги  ще е по-леко и за тях, и за клиента. Супер е!“, допълни го  Маргарита Георгиева.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *