С 80 хил. лв. община Бобов дол купува подвижна сцена, инициативен комитет поставя кръст в местност край Горна Козница

Общинските съветници в Бобов дол приеха отчета на общинския Медицински център, като 2-мата общински съветници от ГЕРБ гласуваха „против”. От отчета стана ясно, че общинското дружество е погасило 5000 лв. от натрупани стари задължения в размер на 127 000 лв.

Председателят на ОбС Елеонора Христова оттегли докладната си за оставката на управителя на МЦ д-р Валентин Андреев, тъй като лекарят, който трябва да поеме поста, в момента има здравословни проблеми.

Общинските съветници дадоха съгласието си кметството да изтегли краткосрочен кредит от 80 000 лв. за закупуване на подвижна сцена, като средствата ще се възстановят по програма за трансгранично сътрудничество.

Друга точка от дневния ред бе свързана с изграждане на кръст в местност край с. Горна Козница в чест на освобождението на община Бобов дол от турско робство. Местен инициативен комитет е поискал от общината да им бъде даден безвъзмездно имот от 500 кв.м, където да бъде поставен кръстът, и съветниците гласуваха „за”.

Йорданка Лекова от с. Мламолово получи финансова помощ от 2808 лв. от бюджета на общината, за да издаде книга за историята на бобовдолското село.

На следващото заседание съветниците ще разгледат нови цени на питейната вода.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *