HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С 89 т. от олимпиада млад химик от неврокопската ПМГ влезе в националния отбор, вузовете му отвориха вратите да учи медицина без изпит

Дванадесетокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев Кръстьо Драгинов стана част от националния отбор на България по химия и ще участва в едно от най-престижните събития за ученици в света – Менделеевата олимпиада, която ще се проведе в столицата на Казахстан – Астана, в края на април. Той влезе в представителния тим след блестящо представяне на олимпиада във Варна преди дни, където се събраха 120 от най-добрите млади български химици. Драгинов има 89 от 100 възможни точки.

Миналата година ученикът взе бронзов медал от международна олимпиада в Грузия като част от националния тим. С представянето си във Варна Кръстьо Драгинов направи сериозна крачка и към реализиране на детската си мечта – да стане лекар, след като класирането му бе признато от всички вузове като вход за тях. Преди 2 години той бе и златен медалист на националната олимпиада по химия.

В гимназията Кръстьо бе посрещнат с еуфория, както и другата дванадесетокласничка в отбора по химия на елитното школо Нериман Топчиева, десетокласничката Надя Гадирова и единадесетокласниците Петя Ляскалиева и Димитър Итев.

Представянето им е признание за положения дългогодишен и упорит труд и за учителите им Марияна Карамитева, Люба Маламова и Ваня Гелемерова.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *