С GPS-и доц. Недин ще контролира линейките на общинската болница в Дупница

Управителят на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин слага GPS системи на всички линейки, за да икономисват гориво. Устройството ще отчита маршрута на линейките, мястото, до което са пътували, и в колко часа е ставало това.
“По този начин ще контролирам къде пътуват линейките. Имам сигнали, че те не пътуват по предназначение, а и по този начин ще се правят икономии на гориво. Съкращавам и броя на линейките. Ежедневно ще се използва само киата, която беше на ремонт и сега е изправна. Била е ремонтирана от Росен Тимчев за 4000 лв. през април. В документите пише, че са сменени почти всички основни части на двигателя, но се оказа, че ремонтът е некачествен. Автомобилът дефектира и се наложи нов ремонт”, заяви доц. Д. Недин.
В същото време част от персонала на болницата е готов да излезе на протест, защото все още не са им изплатени заплатите за месец ноември 2016 година. Както “Струма” писа, тогава доц. Недин взе драстични мерки и попита целия колектива дали са съгласни да им даде половината заработена заплата за месец ноември, а с останалите пари да погаси най-належащите задължения към кредитори, които всеки момент щяха да запорират сметките на болницата, които към този момент бяха почти празни. Тогава лекарите не получиха нито стотинка от заплатите си, а останалите работещи в болницата взиха по половин заплата. От м. декември досега работещите в болницата получават редовно заплатите си.
По повод назряващия протест доц. Недин заяви: “Ако им изплатя заплатите за ноември м.г., няма да мога да им дам заплати за последния работен месец на тази година. С парите, които изкараме по клинични пътеки, изплащаме стари задължения на болницата към фирми кредитори. Искам да платя на всички заплатите, но финансовото положение на болницата е такова. Още повече че голяма част от заработените пари до момента отидоха за изплащане на неползвани отпуски, което е проблем за болницата. Никой не иска да излиза в отпуск, а след това искат да им се плати. Само на двама от докторите, които напуснаха, съм изплатил 12 000 лв. за неизползвани отпуски през годините”, заяви доц. Недин.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *