Таблетка, която със сигурност имате у дома, а ще ви удължи живота с 12 години

В серия експерименти, популярните аналгетици – ибупрофен продължили живота на мухите и червеите за 15 на сто.

В човешки години, това би означавало, че ще живеете 12 години по-дълго. Но това, което е може би още по-важно е, че допълнителните години се оказали изключително здравословни, което означава, че бихме могли да получим допълнителни години качествен живот.

Американски учени твърдят, че има много причини за радост.

Ибупрофенът е сравнително сигурно лекарство, което може да се намери в редица домове, а по време на изследването “анкетираните” получавали подобни дози с тези, които ежедневно го вземат по целия свят, за да се избавят от главоболие , болки в ставите , грип и изкълчване.

Въпреки това, все още не е ясно как това лекарство, което този път се използва под името нурофен, забавя стареенето, пише zdravno.bg.

Учените предполагат, че процесът некаконът е свързан със спиране на изтегляне на триптофен – аминокиселината, която има в яйцата, шоколадът и пуешкото месо.

Ученият Майкъл Полименис който е част от изследователския екип заявява:

Смятам, че е много окуражаващ аспект от нашето изследване, че има редица сигурни лекарства като ибупрофена и които можем допълнително да изследваме. Също така нашето изследване подкрепя идеята, че лекарствата, които обикновено се използват може да имат неочаквани положителни ефекти. Просто са необходими допълнителни изследвания, за да разберем, поради кое се случва това.

Въпреки че ибупруфенът се счита, че е надеждна защита, той може да доведе до проблеми с храносмилането и язва на стомаха , затова не се препоръчва самостоятелно лечение с него. Също така, дългосрочното вземане на по-големи дози за артрит, например, може да увеличи риска от инсулт иинфаркт и дори да намали плодовитостта при жените .

От друга страна с анализ на изследванията на ибупрофена, аспирина и сродните аналгетици, е установено, че с една пета намалява шанса от заболяване от втория от трите основни вида рак: рак на кожата .

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *