Тази кола, превърната в склад, пречи на паркирането и движението в центъра на Кюстендил

Неизвестен превърна возилото си в склад на един от централните паркинги в Кюстендил. Във возилото, което е със софийска регистрация, се виждат натрупани сгъваеми столове и маси, а гумите отдавна са изпуснали. Колата създава пречки на движението и паркирането. Участъкът, който е обособен паркинг, се ползва от служители, които работят в областната управа и Миньорския дом.

„Явно складираните в него вещи са изнасят и после отново се прибират в автомобила. Заради ограниченото движение в този участък често се създават предпоставки за ПТП-та“, притесняват се служители.

Само преди седмица община Кюстендил предприе мерки за премахването на стари, неизползвани и изоставени автомобили от паркингите и пътните платна из града. Не са рядкост колите, превърнати в складови помещения, а някои дори се използват и за отглеждане на домашни любимци в тях. Много от изоставените автомобили не са подновявали задължителната застраховка “Гражданска отговорност” през последните няколко години, което потвърждава, че те не се използват. Ако собствениците не ги премахнат и ако предписанието за това не бъде изпълнено, общинските органи ще ги отстранят принудително.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *