Тази красавица е първият забулен супермодел

Халима Аден е само на 19 години, но е постигнала грандиозен успех, въпреки че в в началото на живота ѝ това изглеждало немислимо. Красавицата е родена в бежански лагер, но днес е един от най-търсените супермодели.

Родното място на Халима е Кения, в близост до границата със Сомалия. Тъй като в тази част на света не я очаквал щастлив и безгрижен живот, родителите ѝ решават да емигрират в САЩ.

Тя е била само на 7 години, когато пристига в страната на неограничените възможности и именно от тук мечтите ѝ започват да се реализират една по една, въпреки че се различавала от своите съученички.

Халима е мюсюлманка и съгласно религията е трябвало да ходи забулена. Но още от малка тя се възхищавала на моделите и мечтаела един ден да дефилира по подиумите също като тях.

Миналата година късметът ѝ се отключва с конкурса за красота Мис Минесота. Халима помолила организаторите да пропусне тура по бански и да дефилира с хиджаб и буркини.
Организаторите се съгласяват да направят изключение за нея, като за първи път в историята на американски конкурс се явявало момиче, което е напълно забулено.

Тя не печели в този ден, а остава на 15 място, но определено е забелязана и запомнена от присъстващите на конкурса.

Малко след участието ѝ предлагат да участва в няколко професионални фотосесии на популярни фотографии. След това идват и предложения за снимки във Vouge и Allure, а не след дълго Халима сбъдва мечтата си и да участва в дефиле.

Сега тя планира да пътува до няколко бежански лагера в родната Кения, за да покаже на малките момичета, че мечтите им могат да се сбъднат.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *