“Таймс”: Ето какви имоти притежава Роман Абрамович на Острова

Вестник “Таймс” изброи имуществото на милиардера Роман Абрамович и изчисли, че неговите активи на Острова са на стойност над 200 милиона британски лири. Материарът е по повод въпрос на британски депутати за санкции срещу Русия заради ареста на Алексей Навални.
Вестникът, позовавайки се на собствено разследване и данни от неправителствената международна организация за борба с корупцията “Трансперънси интернешънъл”, изнесе, че Абрамович притежава апартамент в жилищния комплекс Cheyne Terrace в престижния лондонски квартал Челси и индийски ресторант.
Според „Таймс“ участието на предприемача в тези два имота не е споменавано преди това. Апартаментът в Cheyne Terrace, който разполага с фитнес, спа и винарска изба, е придобит от Абрамович през 2017 г. за 8,75 милиона паунда. Той е до три други имота “Thames View”, които руснакът преди това е закупил за 25 милиона британски лири, но по-късно ги е продал.
През 2018 г., както отбелязва вестникът, Абрамович купува и триетажен мезонет в комплекса Челси „Уотърфрънт“, който струва 22 милиона британски лири. Нетипичното в случая е, според „Таймс“, че жилището е закупено от името на бизнесмена, след като по-голямата част от недвижимите му имоти са закупени чрез холдинговата компания Fordstam.
„Перлата в Британската империя“ на Абрамович може да се нарече неговото имение с 15 стаи в „Кенсингтън Палас Гардънс“. Както отбелязва вестникът, сега цената му е 125 милиона лири.
По-рано министърът по европейските въпроси Уенди Мортън заяви в парламента, че Великобритания следи отблизо развитието на ситуацията в Русия около ареста на опозиционния лидер Алексей Навални и задържането на негови поддръжници, и не изключва нови санкции. Като добави, че въпреки че е твърде рано да говорим за специфики.
Парламентаристи повдигнаха въпроса дали ще бъдат наложени санкции и срещу Роман Абрамович, едно от лицата, споменати в списъка от поддръжниците на Навални. Мортън призова да не се прибързва, като увери, че Великобритания ще замрази руските държавни активи, ако получи информация, че те могат да бъдат използвани във вреда на британски граждани.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *