Тайната на успеха се крие в брачния ви партньор

Всеки знае, че успехът ни зависи от това с какви хора се социализираме. Кръгът от приятели е важен аспект от това дали ще имаме хъс за развитие, или ще се задоволим и с малкото, което сме постигнали. Сега обаче учените правят и друго заключение.
Според тях, успехът ви може да зависи и от това с кого ще встъпите в брак.
Проучване, публикувано в Camegile Mellon University показва, че съпрузите влияят сериозно на решенията, които взимате, което определя вашия успех или падение. Изследването заключава, че хората, които имат подкрепящи половинки, се стремят към развитие през целия си живот.
В опита са участвали близо 163 женени двойки. Всеки от партньорите е бил изправен пред избор – да реши лесна загадка или да се състезава за награда. Учените наблюдавали внимателно реакцията на всеки участник и как той влияе на своята половинка.
Изследователите разбрали, че хората, които са избрали човек, който ги подкрепя и нахъсва, са по-склонни да се състезават за награда, вместо да решат загадка. Но проучването не спряло дотам. Учените се свързали с двойките след 6 месеца, за да разберат какво им е развитието.
Оказало се, че тези, които се прицелили в голямата награда, имат по-добра връзка, израснали са в професионален план, както и водят по-щастлив начин на живот. Според главния изследовател „сродната ви душа може да ви помогне да успеете и да се справите с трудностите в живота. Също така, човекът до вас може да смачка самочувствието ви и това да повлияе на вашата самооценка“.
Затова той съветва внимателно да избирате партньора си и още преди да направите сериозна крачка във връзката ви, да разберете неговото виждане за бъдещето. Какви са целите и мечтите му и как смята да ги постигне.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *