Тайните, които фитнес инструкторите крият

Фитнесите станаха част от всекидневието на много хора. Те се променят непрестанно и отдавна мина времето на залите в мазетата, където има само тежести и съмнителни типове, пише Дарик. Фитнесът вече е цяла индустрия, в която са вплетени твърде много играчи, всеки от който крие тайни. Ако някой знае най-добре тайните на залите, то това са треньорите, които работят там.

Най-доброто време за тренировка е първата половина на деня. Така използваме пиковите нива на енергия, като същевременно ускоряваме метаболизма си за останалата част от деня. В следващите 4 часа след тренировката тялото ни гори повече калории, отколкото обичайно, което е страхотна стратегия при горене на телесни мазнини.

По презумпция хората отиват да тренират в залата, за да тренират с уредите и тежестите там. Но упражненията със собствено тегло не бива да се пренебрегват, защото тяхната цел не е само подобряване на мускулния тонус, но и подобряването на баланса, координацията и мобилността на ставите.

Много от инструкторите в залата впечатляват с физика, както и със своите Instagram страници. Но това не ги прави задължително добри специалисти. Много от добрите треньори са бивши лекари, кинезитерапевти, бивши атлети или учители по физкултура, които макар и да не изглеждат като културисти, имат завидни знания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *