Тайните на свещения Граал

Свещеният Граал е тайнствен християнски артефакт, който вълнува хората от векове. Търсенето му е започнало след смъртта на Исус Христос и оттогава хора от различни места по света го издирват упорито.

Има много легенди, свързани със свещения Граал.Смята се, че в основата на всички лежи християнски апокриф. Според него свещеният Граал е скъпоценен смарагд от короната на самия Луцифер. Когато архангелМихаил нападнал Луцифер начело на свещената ангелска войска, с огнения си меч успял да извади скъпоценния смарагд от короната на врага си. От този камък бил направен свещеният Граал.
 

Според други легенди свещеният Граал е направен от дърво.
 

Според едно от преданията свещеният Граал е чашата, която се е използвала за светото причастие на учениците на Исус Христос по време на Тайната вечеря. След като Христос бил разпънат на кръста, негови ученици събрали няколко капки от кръвта му в тази чаша.
 

Чашата и копието, с което били нанесени рани по тялото на Христос, когато бил разпънат, са били донесени в Британия от Йосиф Ариматейски. Според легендата човекът, който пие от свещения Граал, ще получи опрощение на всичките си грехове, и ще получи безценен дар – вечен живот.
 

Рицарите на крал Артур, които се събирали около кръглата маса в Камелот, също дълго време търсили свещения Граал.
 

Първи открил свещения Граал сър Ланселот, но въпреки че бил в близост до него, не могъл дори да го докосне, защото се оказал недостоен за него. Галахад, известен със своята честност, заедно с рицарите Борс и Пърсивал получили свещения Граал от ръцете на самия Христос, който им се явил.
 

По негово настояване те занесли чашата в храм, който се намирал в град Сарас, но местните ги хвърлили в дълбока яма. Галахад отишъл на небето, тъй като Йосиф Ариматейски се явил и го отвел.

А след това пред очите на Борс и Пърсивал се появила ръка от небето, която взела свещения Граал и го качила високо в облаците.
 

Оттогава никой не е виждал свещения Граал, но тайните му продължават да карат хората по цял свят да го търсят, за да открият начин да станат безсмъртни. Един от лидерите на нацистката организация Ес Ес по времето на Хитлер – Хайнрих Химлер, искал на всяка цена да открие свещения Граал.
 

Според легендата на всеки 700 години, смятано от 554-та година насам, свещеният Граал се появява от нищото, за да даде шанс на някой достоен човек да го открие и да получи безценния му дар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *