Таксиметраджиите в Благоевград искат удължаване на разрешителните им до края на август, заради Ковид-19 не са работили 2 месеца

Да се удължат разрешителните им за таксиметрова дейност до края на август, искат таксиметрови превозвачи в Благоевград. В подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров те припомнят, че заради усложнената епидемична обстановка в страната и обявеното извънредно положение в средата на март на практика 2 месеца не са могли да работят, а и почти никой не ползваше таксита.

„Разрешителните се издават за половин и за 1 година, и на повечето от нас изтичат на 30 юни“, обясни Светослав Тодоров, представител на засегнатите от бранша, който отбеляза, че въпросът е спешен.

Писмото на таксиметраджиите е депозирано в общината в края на миналата седмица, когато дневният ред на пренасрочената за 3 юли сесия вече бе утвърден.

„Искането на таксиметровите превозвачи е резонно, затова веднага го изпратих за становище на Общинска администрация, за да подготвят предложение и кметът да го внесе като извънредна точка на предстоящото пленарно заседание. Ако се отложи обсъждането на казуса, на практика след 30 юни превозвачите ще са в нарушение“, коментира председателят А. Тодоров.

Св. Тодоров обясни, че цената на разрешително за един таксиметров автомобил е 36 лв., но сред задължителните документи за издаването му се изисква платен патентен данък, който за 6 месеца е 300 лв. Удължаването на срока с 2 месеца на практика ще отложи и плащането на патента за извършване на дейността.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Уточнение

    То и останалите граждани не сме пътували два месеца извън Благоевград по същата причина, ама не удължиха винетките…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *