Таксиметраджиите в Сандански пробиха в ОбС, гласуваха им нови 12 местостоянки

Таксиметровите превозвачи в Сандански получиха благословията на местните парламентаристи за разкриване на нови 12 паркоместа в централна градска част. Искането на превозвачите е да се разкрият нови 12 места за таксита, а се закриват местостоянки на животинския пазар в града и в района на жп гарата, където няма „джан-джун” /не се мярка жив човек – бел. ред./, по думите на съветника Яне Янев.

Собственик на таксиметрова фирма Христо Стоилков се обърна към съветниците, като ги призова да са безпристрастни при взимане на решението за разкриване на нови местостоянки в широк център. „Първо искам да кажа, че тези 300 лева, които плащаме за паркомясто, не са окончателни. Всеки един от нас е регистриран като търговец и е фирма, и плащаме друг данък освен този за патент в общината. Ние се караме с гражданите, за да си защитим маркирани места за таксиметрова дейност”, каза Стоилков.

„Не си мислете, че ние возим леки жени и правим леки пари. Това са пълни измислици. Борим се за всеки лев. На ден може да изкарам и 50 лева, мога и нито един лев. И затова ви призовавам да подкрепите искането ни”, призова той.

Съветникът Живко Иванов не пожела да влезе в диалог за данъците, които плащат таксиметровите фирми, и затова гласува с „въздържал се”. Останалите негови колеги подкрепиха искането на таксиметровите превозвачи за разкриване на нови 12 места за таксита.

В момента 120 са таксиметровите автомобили, извършващи тази дейност, а местостоянките са за 63 автомобила.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *