Таксиметров шеф и авера му удариха на камък с Калъмбов

Двама шофьори, единият от които бивш шеф на таксиметрова фирма, са обвинени за кражба на алуминиеви профили от мотел „Рилци“, собственост на благоевградския бизнесмен Методи Калъмбов. 30-годишният Росен Стоилков и 43-годишният Йордан Шоргов ще бъдат изправени на съд за кражба, станала преди 4 години.
Двамата бяха заловени на местопрестъплението благодарение на Огнян Динов, който бил близък на Методи Калъмбов и по негова молба наглеждал мотела, който от години не работи. На 2 април 2014 г. следобед минал оттам, за да нахрани кучето на пазача, и забелязал, че пред входа е спрял червен микробус „Форд Транзит“. След това чул силен трясък, непознат мъж отворил вратата на бившата дискотека и заедно с друг мъж започнали да изнасят отвътре алуминиеви профили и да ги товарят в микробуса. Динов се обадил по телефона на сина на М. Калъмбов – Сергей, да го предупреди и с автомобила си препречил пътя на крадците пред микробуса. Росен Стоилков побягнал, а Йордан Шоргов започнал да увещава Огнян Динов да отмести колата си, но той заявил, че докато не дойде собственикът да се разберат, няма да го пусне. Малко след това пристигнали Методи и Сергей Калъмбови, които подали сигнал на телефон 112 и на място пристигнали полицаи от I РУП – Благоевград.
На място е арестуван шофьорът на микробуса Йордан Шоргов, бивш собственик на таксиметрова фирма ЕТ „Динамик такси“. Установено е, че колата, която ползвал за транспорт на алуминия, не е негова. Малко по-късно е арестуван и съучастникът му Радослав Стоилков, земляк на хотелиера от петричкото село Яворница. Срещу него имало досъдебно производство в РУП – Рила във връзка с голяма кражба, извършена месец преди това в хотел „Рилец“ на фамилия Калъмбови.
„Беше откраднато ново оборудване за баня и строителни материали. От полицаите разбрах, че при разследването има данни, че крадците са действали по поръчка на Боци“, обясни тогава пред „Струма“ хотелиерът Методи Калъмбов.
След като кражбата бе разкрита, бе образувано бързо производство. Не е ясно защо чак сега, след 4 години, делото влиза в съда. Двамата мъже са обвинени за кражба на 13 алуминиеви профилa от хотел „Рилец“, които са оценени на 148 лв. и 20 стотинки. Те работят като шофьори и са с чисто съдебно минало.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *