Таксиметров шофьор от Дупница проплака: И ние сме на първа линия, но държавата не ни помага, изкарвам по 10-ина лева на ден, за кое по-напред да ги похарча?!

Трима таксиметрови шофьори от Дупница са под карантина заради Ковид-19. Тези, които са на работа, се оплакват от липса на клиенти. От една седмица една от централните пиаци в Дупница – Минчовия площад, е пълна с таксита, чакащи клиенти.

„Затвориха ресторанти, дискотеки, а и хората са изпаднали в паника от коронавируса. Клиентите ни драстично намаляха. Навсякъде само за това се говори. Наши колеги са с Ковид-19. Возим всякакви хора, не знаем болни ли са, или не. И ние сме на първа линия, но държавата не е отделила средства да ни подпомага по някакъв начин. До 2 декември трябва да платя в общината патент за такси 300 лв. и още 70 лв. за разрешително. Отделни плащам на фирма по 30 лв. за лиценз, без който не мога да работя. Ако не си платя в общината, нямам право да работя като такси. На ден изкарвам по 10-ина лева, от които трябва за заделя за гориво и за мен не остава нищо. Не мога да се откажа от таксито, защото тогава няма да имам и тези 10 лв. С изкараните пари трябва да плащам ток, вода, храна… Ако продължи епидемията, ще фалираме. Ще се влеем в редиците на безработните, а и те не са малко. Ако хората имат работа, получават заплати и ние, таксиметровите шофьори, ще имаме работа”, сподели, докато чакаше клиенти на пиацата, Петър Иванов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *