HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Талантливите актьори от гимназията по Икономика взривиха публиката с най-новия си авторски спектакъл „И огледалата имат спомени“

Актьорите от училищния театър на Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ представиха най-новия си авторски спектакъл, озаглавен „И огледалата имат спомени“. Той бе изгледан с огромен интерес от десетки родители, учители и гости, сред които началникът на отдел ИОМД в РУО Методи Попов, старши експертите по БЕЛ и математика Любима Димитрова и Първолета Лазарова и многобройната публика, които бурно аплодираха учениците, изявили се на сцената на зала „Яворов“.

Директорът на ПГИ Ася Бояджиева поздрави гимназистите и си спомни как през есента на 2014 г. в училището имало свободно място за библиотекар. Оказало се, че един от кандидатите за работата – Маргарита Илиева, е не само дългогодишен учител по български език литература и история, а на интервюто за работа споделила идеята си за разкриване на училищен театър. „Аз бях много радостна, тъй като това беше една моя дългогодишна мечта, още повече че театърът е прекрасна възможност за изява на учениците“, призна Ася Бояджиева. Така за 3 години от създаването си училищният театър „Argy’s Stars” жъне успех след успех. Има поставени 6 постановки, като всичките са по авторски текстове на Маргарита Илиева. Самата тя освен сценограф е режисьор и хореограф на представеното. През миналата година актьорите на ПГИ предизвикаха фурор на Осмия международен фестивал на детското творчество на английски език в Балчик, откъдето се завърнаха с общо 4 първи награди.

За „И огледалата имат спомени“ се подготвяме от началото на тази учебна година. Коства ни дълги часове упорити репетиции и труд, но театърът ни доставя огромно удоволствие”, споделиха учениците актьори. Самата постановка засяга темата за доброто и злото, за миналото, настоящето, бъдещото и поставя въпроси, на които самите зрители трябва да намерят отговор. В нея се разказва за царска дъщеря, която по давлението на зли демони става „кралица на пороците“, но накрая осъзнава истински ценностните и стойностни неща в живота. В едночасовото представление гимназистите се раздадоха на сцената и впечатлиха зрителите с професионалната си актьорска игра и умелото превъплъщение в различни персонажи. На финала зрителите станаха на крака и поздравиха децата.

Само след броени дни на 1 юли „Argy’s Stars” заминават за Балчик, където ще се състезават в общо 5 категории на 9 международен фестивал на детското творчество на английски език. Там те ще представят не само ПГИ и Благоевград, а и Югозападна България, тъй като отново са единствените участници от цялата област.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *