HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Талантливи кюстендилски деца с признание от Хамбург за рисунки на религиозна тематика

Кюстендилски малчугани са били отличени в конкурс на Българската православна църковна община “Свети свети Кирил и Методий” – Хамбург. Децата са представители на детска градина “Славейче” и са участвали с рисунки на религиозна тематика. Конкурсът се провежда за четвърта поредна година, а темата е била “В царството божие”.
“Повече от 100 рисунки са били получени в Хамбург за конкурса. Наградените от цяла България са 12, като 5 са от нашата детска градина. Изпитвам чувство на гордост, на удовлетворение от работата на децата, на техните учители. Това показва, че в детската градина се работи непрекъснато и резултатите са налице”, коментира директорът на детската градина Соня Сотирова.
Мария Главева, Александрина Димитрова, Йоана Стоянова, Калоян Иванов и Дария Бумбарова са отличените в конкурса. Децата, изпращайки своите творби, са били в предучилищната група, сега вече са първокласници.
Митрополит Антоний и Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, са определили 12-те най-добри рисунки.
“Според мен голямо значение има и фактът, че в детската градина се провеждат занимания по религия. Рисунките не бяха поставени така: деца, нарисувайте нещо. Едното от условията беше на базата на стихотворение, което е на религиозна тематика, децата да направят рисунки на базата на това, което са почувствали. Стихотворението беше прочетено от учителките няколко пъти, бе разговаряно и на базата на вътрешните преживявания всяко дете направи своята рисунка”, обясни творческия процес директорката.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *