Топ теми

Талантливо момче от Дупнишко единственият кавалджия, приет в Музикалното училище в Широка Лъка

Момче от село Крайници, община Дупница, е единственият кавалджия, приет в Музикалното училище в Широка Лъка за тази учебна година. Венцислав Цигриловски спечелил комисията на изпита, като изсвирил на кавал “Ситно се оро виеше” и още втория ден след изпита получил телефонно обаждане, че е приет и може да отиде да се запише в музикалното училище.

За “Струма” младият музикант разказа: “Като малък мечтаех да стана горски като баща ми, но в 6 клас реших да стана музикант. По музиката ме запалиха общинският съветник от ГЕРБ Димитър Крекманов и баща му Васил Крекманов. Те свиреха на всеки мой рожден ден и така ме запалиха по музиката. Те усетиха моя талант и ме насочиха да ходя на уроци по тромпет, но учителят ми по музика Иван Начов от Сапарева баня, при когото ходя на уроци, реши, че ще стана добър кавалджия и започна да ме учи да свиря на кавал. Музиката е в кръвта ми. Бащата на майка ми Иван Доцин от Бистрица е свирил на акордеон. Може би от него съм наследил дарбата на музикант. Дядо ми е покойник, но акордеонът му е при мен и аз често свиря на него. Може би горе от небето той се радва, че някой от внуците му свири на него.

Нямам време за игри и други забавления. До обяд ходя на училище, следобед на урок при Ив. Начов, после на пиано… Вечерно време си стоя вкъщи и свиря на кавал. Имам добри съседи и не се сърдят, даже ме карат да им изсвиря нещо за душата…

Щастлив съм, че осъществих мечтата си да уча в Музикалното училище в Широка Лъка”, разказа В. Цигриловски.

Той съобщи, че в класа му ще има и две момичета от Сапарева баня, но те са певици. Баща му Кирил Цигриловски  работи като горски в „ДГС Дупница”, а майка му Гергана в детската градина в селото.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *