Танцьори от радомирското село Извор с първо място на фестивала „Кръстопът на музите“

Танцьорите от Школата по народни танци при НЧ „Отец Паисий-1927” в с. Извор, община Радомир, участваха в концертната програма за Деня на града на Димитровден, а в събота взеха участие в XIV международен фестивал „Кръстопът на музите” в София. В него повече от 500 участници от различни страни представиха своя талант на сцената. Председател на журито в направление хореография беше прима балерината на Софийската опера Маша Илиева.

„Организатори и жури бяха силно впечатлени от изпълненията на участниците от НЧ „Отец Паисий-1927” в село Извор, бяха поканени да вземат участие в шествието по булевард „Витоша” и в награждаването, както и едни от малкото, които показаха изпълненията си в препълнената зала „Люмиер” в НДК. За отлично представяне Школата по народни танци получи специална награда от Съюза на народните читалища – купа и грамота. За изпълненията си на групата беше присъдено и първо място – купа и грамота”, похвали се с наградата секретарят на читалището Димитрина Мирчева.

Следващата изява, в която ще участва Школата по народни танци, е благотворителният концерт в подкрепа на Ради на 9 ноември в спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *