Таня Петрова, специално от Валядолид за читателите на „Струма”: Усукан тутманик с масло и сирене

Продукти:

* 200 мл прясно мляко

* 1 пак. суха мая

* 1 ч.л. захар

* 1 с.л. сол

* 3 яйца плюс 1 жълтък за намазване

* 2 с.л. кисело мляко

* 2 с.л. олио

* 500-600 г брашно

* 100 г масло

* 300 г сирене

От всички продукти, без маслото и сиренето, месим меко тесто. Престоява 15 мин. и делим на 4 части. Всяка част разточваме на кора. Редим корите една върху друга, като преди това ги мажем с маслото и поръсваме с натрошено сирене. Последната кора мажем само с масло. Режем корите на ленти и усукваме всяка от тях. Оставяме настрани да втаса до удвояване на обема. Мажем с жълтъка и печем в загрята фурна 30-35 мин. на 180 градуса. След изваждането от фурната напръскваме леко с вода и завиваме с кърпа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *